5 vuotta ago

Pelkoa & ahdistusta internetissä

Millaisia negatiivisia tunteita internetiin liittyy? Ahdistusta, jännitystä, pelkoakin. Puhumme mediapaniikeista, oman netinkäytön aiheuttamasta ahdistuksesta, lasten elämän pilaamisesta, vuoristo-olosuhteiden aiheuttamista käytösmuutoksista ja niiden palautumisesta.

Linkkejä

When Kids Realize Their Whole Life Is Already Online

Mediapaniikkien historiaa tietokonepelien yhteydessä

danah boydin totaalinen sähköpostitaukometodi

Ollin toimittajasuositus on Katie Notopoulos (@katienotopoulos), jonka käsialaa on mm. The 50 Worst Things On The Internet In 2018 (NSFW)

Sallan softasuositus on Firefox-selaimen Facebook Container sekä Multi-Account Containers, joilla FB ei pääse nuuskimaan muuta webbiselailuasi.


Askelpalautin-podcast on tohtori, tietojenkäsittelijä ja toimittaja eli Salla-Maaria Laaksonen, Otto Ahoniemi sekä Olli Sulopuisto.

Seuraava jakso ilmestyy kahden viikon päästä. Keskustelua voi jatkaa Twitterissä aihetunnisteella #askelpalautin tai Facebookissa Askelpalautin-ryhmässä.

Jakson leikkasi Otto Ahoniemi, äänituotti Arttu Hirvonen, tunnusmusiikkina kuultava kappale on nimeltään Transhuman ja logon valokuvan otti Samuli Ikäheimo. Askelpalautin-podcastin tuottaa Jaksomedia.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *